Myrvann Adaptogen Cacao

Myrvann Adaptogen Cacao | Opplev en ny, potent side av Cacao. Et bedre alternativ til kaffe som gjør deg frisk, rask og glad!

Hvorfor ble egentlig Cacao i tusener av år brukt som et sakrament, som valuta og seremoniell medisinplante? Aztecernes mytologi forteller om skapelsesguden Quetzalcoatl, tilsvarende Odin i vår Norrønne tradisjon; Guden for vind, kunnskap, klarsyn og cacao. Deres Ygdrasil; livets tre, var faktisk et cacaotre!

 

//Hvordan bestille?

 • Kjøp en perk! Sender så raskt det er klart; mål om slutten av Mai. 
 • Myrvann = Drikkekakao —> Alle perks som heter Myrvann er den beskrevne cacaoen i 25g porsjonsklosser. 
 • Nibs, cacaomasse (1/2kg kloss) og bønner er uten adaptogenene, eller andre tilsettninger. 
 • Frother = melkeskummer
 • 250g = 10 kopper cacao
 • Ønsker du en kombo av produkter som krever flere utsjekker? – send en mail! 🙂

// Et nytt konsept krever et nytt navn! 

 

Vi er ikke i mot kaffe; har bare oppdaget noe mye bedre 

Lei energikrasj, koffeinavhengighet, angst, “jitter” og dårlig søvn? 
Jeg var også en stor kaffedrikker; elsket lukten og ritualet om morgenen.  Men et så kraftig stoff som koffein, som krever påfyll gjennom dagen, var også en avhengighet med klare konsekvenser. Et stoff som jeg forbannet meg over å ha drukket utallige ganger gjennom søvnløse netter. Det måtte finnes et bedre alternativ. – Martin /Grunnlegger 

 

Glem alt du vet om sjokolade

Vi har et brennende ønske om å gi dere en opplevelse av ekte og potent cacao, hver morgen. Produktutviklingen er i god gang, men for å kjøpe første store kvanta med ferske cacaobønner trenger vi litt hjelp, og håper dere vil handle litt på forskudd! 

Cacao er som kjent Gudenes føde, og ettersom “gud” forlengst “er død”, er det på høy tid å redefinere cacao fra en ingrediens i godteri og helsedestruerende “kos”, til den enormt næringsrike superfood det egentlig er. Vi vil reintrodusere cacao som et bedre alternativ til kaffe og koffein for energiboost, som et enormt nærende alternativ til søtsaker og som et fantastisk sosialt glidemiddel som alternativ til alkohol. 

I normal cacao-prosessering blir bønnene ristet på høy temperatur, holdt flytende og varmt i lang tid (gjerne mange dager!) og kakaosolider (pulver) og fett blir separert. Dette er mishandling! Myrvann vil være svært forsiktig roasted, litt grovere kvernet enn sjokolade og ikke langtidsmalt, noe som gir en litt syrlig men ikke bitter smak, ha sødme men ikke være søt. Real og ikke ihjel-prossesert.  

Alt vi noen gang kommer til å produsere vil naturlig vis være sukkerfritt!

 

Sammenlignet med konvensjonell kakao (rent kakaopulver eller mørk sjokolade) vil produktet ha like mye til felles som en solseng har med solen, og med Regia “sjokoladedrikk” som mentos har med blåbær.

 

Nå vil vi introdusere et produkt i form av cacaoklosser à en kopp kakao som tilsettes vann eller annen varm væske. En erstatning for kaffe som oppkvikker, et kraftig mineral, antioksidant og energitilskudd. Brikkene vil i tillegg inneholde adaptogene sopp samt lecitin, lett søtning av monkefrukt og himalaya salt. En eliksir kroppen, hjernen og nervesystemet elsker!

 • Kun 20% av koffeininnholdet som kaffe 
 • Theobromin, Anendamide, Phenyletylamin; balansert fokus og hjerteåpnere!
 • 20-25% av dagsbehovet for magnesium pr. kopp!
 • Solid mengde antioksidanter

 

Cacao!

Cacaoen kommer utelukkende fra økologiske småskalaprodusenter som høster fra jungel (agroforestry) hvor symbiosen i økosystemene blir opprettholdt og ikke fra monokulturer og plantasjer. Dette resulterer i en glad, mer potent og smakfull cacao.

Ca 70% av all cacao blir dyrket i kun fire vest-Afrikanske land, primært med en industrielt fremstilt bønne med det deilige navnet “CN51”. Denne vokser raskt, er kjempestor og smaker utrolig beskt. For å gjøre historien enda bitrere drives denne industrien fremdeles av bønder som lever under ekstrem fattigdom, slaver og 1.3 millioner barnearbeidere. Prisen på denne cacaoen er ca $2.3 pr kg. Dette for produksjon av luksusvarer fulle av sukker som vesten spiser seg syke på. 

Fra Cocain til Cacao

Cacaoindustrien består heldigvis også av en helt separat side. De siste par tiårene har artisan (småskala) Bean-to-Bar produsenter og forhandlere (tradere) tilnærmet seg lokalbefolkningene med et annet mål for øyet enn storskala industrialisering. De nye foredlerene ville ha økologisk, etisk og eksotisk cacao, med interesse for den gamle cacaokulturen, økosystemene og med større inspirasjon fra vestens vin-tradisjon enn den industrielle revolusjon. Disse nyere økonomiske insjentivene har bla. ført til at områder i Coloumbia, Peru og Boliviasom som tidligere var tungt belastet av trafficking og cocainproduksjon har nå gått over til cacaoproduksjon. Mange bønder har også revet seg løs fra gigantindustrien og fått mulighet til å drive bærekraftig og økologisk. Med en klar intensjon er altså prisene drevet opp for å bidra positivt i utviklingen lokalt hvor cacaoen dyrkes; vi betaler derfor tre til fem ganger mer. Det er det verdt! 

tbacu9kz1nuusiweh3ri

Les gjerne mer på sidene til forhandleren vi har valgt å samarbeide med Silva-Cacao.com  

Cacaosesongene varierer, og utvalget av bønner vil skifte etter hvor den ferskeste cacaoen er tilgjengelig. Etter å ha testet åtte forskjellige bønner har vi landet på fire nylig høstede kandidater for førstegangsproduksjon; 

India; Idukki – Mild og spennende krydret profil

Nicaragua; SJM San Pedro – eksklusivt lite parti fra en enkel gård

Mexico; Chantuto – En ekte Aztecer

Peru; Ucayali – Ettertraktet urbønne fra dypet av Amazonas

jovhzobbkigaapftoh3t

 

Hva er et Adaptogen?

Definisjon; “en ny klasse av metabolske regulatorer (av naturlig opphav) som øker kroppens evne til å tilpasse seg miljømessige faktorer og unngå skade fra disse”, altså planter og sopp med (ofte) hormonbalanserende egenskaper som øker vårt vesens adaptive egenskaper, senker stress, styrker immunforsvaret og øker kroppens regenerative egenskaper.

   – Kort sakt; noe som gjør deg sterk og motstandsdyktig mot aldring, sykdom og stress! 

Sopp!

Myrvann Cacao består også av to andre effektfulle skapninger; Lions Mane og Reishi.

I Aztec tradisjon ble “Cacahuatl”(livsblod), altså cacao også drukket i kombinasjon med sopp, men da psilocybin. Enn så lenge er nok denne varianten i meste laget for mattilsynet og byråkrat-strutsen. 
Heldigvis er ikke all sopp med helsegevinster forbudt, og med sine fler tusen år lange tradisjoner i Ayurvedisk og Kinesisk medisin har disse to adaptogene soppene fått en betydelig pouplaritet også i vesten de siste årene. 

Lions Mane – Hericium Erinaceus
En hvit pelsball som på norsk heter “Piggsvinsopp”; vilt-voksende også i Norge men er her rødlistet og forbudt å plukke. Den blir kaldt “østens trøffel” siden det også er en ettertraktet kulinarisk sopp, men som ingrediens i cacao er ikke det formålet. Vi bruker et svært konsentrert ekstrakt som inneholder en gruppe stoffer svært gunstig for kognitiv prestasjon- og helse, som bla. fremmer regenerering av nevroner og myelinering av nervebaner. 

 

Reishi – Ganoderma Lucidum – The plant of Immortality
En annen tresopp med hovedvekt i sin funksjon på immunforsvar og organfunksjon. Den kan også bidra til å senke stress (cortisol-nivå), forbedre søvn og øke mental klarhet gjennom sine antioksidative, antivirale og anti-inflammatoriske egenskaper. 

Mer informasjon og henvisning til forskning vil bli tilgjengelig på nettsidene. 

 

“Vi skal utfordre morgenkaffen med en adaptogen “voksen” kakao; en minimalt prosessert, potent kloss kakaomasse med en spennende smaksprofil, tilsatt adaptogenene Lions Mane og Reishi. Sukkerfri, og som et heftig mineral og kosttilskudd man åpner hjertet, starter hjernen og vedlikeholder vesenet med.”

Hvem er jeg? 

Akkurat det har jeg lurt på en del ganger, men funnet ut at cacao definitivt gjør oppdagelsesferden mer interresant. Min livs-ideologi; “Livet er ikke fett hvis det er for behagelig” tok meg i 2018 ut på en to års jordomseiling på egenhånd. Jeg havnet i Amazonas, og fikk oppleve cacao-frukten på trærne, og fersk cacao. Med mitt betydelige fokus på medisinske planter, kosthold og ernæring, som har vært med meg i mange år, fikk det nye møtet med cacao en kraftig renessanse. Videre på reisen gjennom de Karibiske øyer ble cacao og kulturen rundt, et stort fokus, før jeg seilte tilbake over Nord-Atlanteren sommeren 2020, og ble en del av den sermonielle cacaokulturen i Norge.

Jeg er nå 28 år, og i ferd med å etablere et liv i Rollag i en kultur av unge voksne som ønsker å flytte ut av byen. Jeg ønsker derfor å etablere en bedrift som kan skape arbeidsplasser, økonomisk vekst samt bidra til mat- og kulturtilbudet her i bygda. 

ye00mbobbgm13npanicp

Amazonas 2019  – SailingChilli.com

Selskapet

Cacaoisme AS ble etablert 02.02.21 i Rollag, Numedal

 • Bærekraftig og styrkende for lokalbefolkning og natur lokalt hvor cacaoen dyrkes
 • Økologisk og Fairtrade
 • Seremoniell kvalitet
 • Cacao fra naturlige habitater (agroforestry) og ikke monokultur
 • Stimulere til studier på næringsinnhold og forringelse av cacao samt adaptogenene
 • Kunnskapskilde for cacao, adaptogener og kosttilskudd (relevant for prosjektet)
 • Bidra til bevisstgjøring om skadelighet av alkohol og sukker 
 • Fokus på mental og psykosomatisk helse, immunforsvar, oppvekst og aldring
 • Full transparens fra bonden til koppen

 

Prosessen

 1. Cacao-frukten blir høstet
 2. Fermentert i eget fruktkjøtt 4-6 dager
 3. Tørket 
 4. Seilbåt (I wish) over havet
 5. Roast (ca som kaffe)
 6. Knus og avskalling – Nibs
 7. Finkværning – cacaomasse
 8. Blande inn sopp
 9. Støp 
 10. Flyt!

Ingredienser

Ikke to cacaobønner er like eller smaker likt. Cacao er en levende og mektig plante som må behandles individuelt, og derfor vil ingredienslista og smaksprofil variere kontinuelig. Konkret innholdsliste vil være på etiketten. Alt er naturligvis økologisk- og fairtrade sertifisert, sukker- og soyafritt, lavkarbo og ketovennlig.

 • Cacaomasse
 • Lions Mane (vann + alkohol ekstrakt)
 • Reishi (vann + alkohol ekstrakt)
 • Munkefrukt og/eller Yacon 
 • Solsikke Lecitin  – Superbra for nervebaner!
 • Himalaya salt
 • Einerbær
 • MCT olje

Cacaoen du nå kan glede deg til vil se litt røff ut. Det er fordi den ikke er “temperert”, slik som sjokolade. Den vil være “bloomed”, altså ha hvite områder og boblemønstre. Det er slik sjokolade ser ut, og har ingenting med holdbarhet å gjøre; kun hvordan den er avkjølt. 

Partnere

Heldigvis er jeg ikke alene med ønsket om cacaofabrikk i Rollag. Mine venner (bla.) i bygda har bidratt med midler til prosessen hittil og fremtidig trygghet for etablering. 

 • Kværna AS
 • Numedal Middelaldersenter
 • RO – Rollag Opplevelser

Vite mer?

Send gjerne en mail eller melding! 🙂 – [email protected]

// Martin

 

En herlig dokumentar rundt cacaokulturen i Guatemala

 

Click Here to Read More…

More from author

Related posts

Latest posts

CHUTES 3-IN-1 Beauty Shower Solution

CHUTES 3-IN-1 Beauty Shower Solution | Daily misty water therapy: dechlorinated, purified filter combined with aromatic skin-caring boosterLife is busy, we get it but...

KingGaroo, Easy Clean Powder

KingGaroo, Easy clean powder | This is used for stool disposal of disabled people, easy clean pet's stool, children's vomit & pee.What is KingGaroo?KingGaroo...

Almond Guard: Self Arming Home Security System

Almond Guard: Self Arming Home Security System | World's most intelligent Home Security system that integrates Mesh WiFi and Smart Home Hub. The World’s Most...

At Home With Andrea Bocelli Album

At Home With Andrea | Building capital for a new home service business by collecting bookings and gifts of all sizes. What At Home with...

HAUSTAINER — Your Smart HOME Inside A Container

HAUSTAINER --- your smart HOME inside a container | Your tiny home, protected by a container. A house, which is - SMALL, SMART, ...

Firewalla Blue: Cybersecurity For Home & Business

Firewalla Blue: Cybersecurity For Home & Business | Simple, Affordable and Powerful solution to protect your home and business from cyber threats.** THANK...

Nukkua: The Weighted Blanket To Stay Cooler Longer

Nukkua: The Weighted Blanket To Stay Cooler Longer | First weighted blanket with Ventoflo™ Cooling to keep cooler longer. Get the deep sleep you...

Sink Spinner, The Future Of Bathroom Faucets

Sink Spinner, the future of bathroom faucets | The next generation of bathroom faucets! Keep your sink clean, while reducing your water usage. Meet...

Steps To Safety Lift A Client In A Hoist

Steps to Safety | Simplifying basement fire escape routes for all people of varying abilities. The Impact of CLI-M-IT™ CLI-M-IT™ WILL help everyone, young and old,...

BOBOP. The First Smart Robot For Parents

BOBOP. The first smart robot for parents | We are building the first smart robot that will help you take care of your kids.Did...